Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Το πτυχίο να πάρεις .

"Το πτυχίο να πάρεις"  
"Το πτυχίο να πάρεις"
"Το πτυχίο να πάρεις"
"Το πτυχίο να πάρεις" 
"Το πτυχίο να πάρεις"
αυτή η φράση έχει γίνει αντίλαλος στο υποσυνείδητο , με κάθε μου εισπνοή και εκπνοή, νομίζω τα γράμματα ταξιδεύουν στον ατμοσφαιρικό αέρα, υπάρχουν παντού, σε κάθε λέξη, φράση, βλέμμα των καλών ανθρώπων δίπλα μου. Ευτυχώς όμως δεν είναι ντυμένα με λευκό σεντόνι και μαύρες μπότες που κάνουν "γκντούπ","γκντουπ","γκντουπ" πάνω στο ξύλινο περίβλημα του εαυτού μου, να 'ναι καλά τα χρυσά μου ούτε μπαστούνι κρατάνε να μου αφήνουν σημάδια στα χέρια όποτε δεν παίρνω καλό βαθμό και ευτυχώς ακόμη δεν κάνουν "ΜΠΟΥ..ΜΠΟΥΟΥΟΥΟΥ..." με τα χέρια ψηλά lol και δεν με επισκέπτονται στον ύπνο μου σαν ζόμπιςςςςςςς ... να μου ρουφήξουν το αίμα, ούτε σαν σκορπιοί, αχινοί, μέδουσες στις παραλίες το καλοκαίρι. Ούτε καν σαν μαύρες σκιές που σε τρομάζουν δίχως λόγο στο σκοτάδι όταν γυρνάς απο ξενύχτι ... και φυσικά δεν εμφανίζονται σα τις κατσαρίδες στα πεζοδρόμια όταν σκέφτεσαι να βγάλεις τα παπούτσια σου απο την κούραση .

Στο μόνο που επιμένουν είναι στην ταμπέλα "ΑΚΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ..μουαχαχαχαχα.." σα διαμαρτυρόμενοι σε βουβή πορεία, τότε η στολή τους παίρνει μια ριγομπλέ πινελιά, διακρίνω μια βαριά μεταλλική  μπάλα με αγκαθάκια να είναι δεμένη με χοντρή αλυσίδα και στα δύο τους πόδια. Ακριβώς σε αυτή την φάση γουρλώνω τα μάτια και λέω .."όχι .... όχι ... ΟΧΙ... ΟΧΙ .. ΟΧΙ ." ναι, το τελευταίο όχι το φώναξα λίγο πιο δυνατά απο τα προηγούμενα που ήταν ήρεμα κύματα πριν το μεγάλο τσουνάμι της ΑΡΝΗΣΗΣ  !

Τι εστί λοιπόν  Βιβλιοθηκονομία και Συστήματα Πληροφόρησης  ;
Τι γίνεται με την εκπαίδευση ;
Τι γίνεται με την εύρεση εργασίας ;

Πώς πρέπει να είναι ένας βιβλιοθηκονόμος ;
Ποιές ειναι οι γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ;
Ποιά είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ;
Τι κάνει ένα άτομο καλό βιβλιοθηκονόμο ;
Ανήκω στην Gagaγενιά βιβλιοθηκονόμων  γι'αυτό ό,τι διαβάσετε εδω δεν θα έχει καμία σχέση με το πρότυπο του κλασικού βιβλιοθηκάριου ταινίας, αρχαίων καθηγητών, αιώνιων φοιτητών :)

Grab your drink and follow me to the edge of knowledge